تغيير کاربري خانه قديمي اميرکبير به بنياد اميرکبير

به گزارش ميراث آريا (chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي، «مجتبي رضواني» مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان گفت: تملک اين بناي تاريخي سال گذشته توسط اين اداره کل صورت گرفته است.

وي افزود : تملک خانه اميرکبير در روستاي هزاوه شهرستان اراک ، از مصوبات دور سوم سفر هيات دولت به استان مرکزي بود که با 800 ميليون ريال اعتبار اجرا شد.

رضواني تصريح کرد: اين بنا تاکنون در قالب منزل مسکوني کاربري خود را حفظ کرده و در سال جاري قسمت‌هايي از بنا مرمت و بازسازي شد و طرح تغيير کاربري اين مکان بعنوان بنياد اميرکبير در دستور کار سازمان قراردارد.

وي افزود : منزل تاريخي اميرکبير که قدمت آن به اواخر دوره زنديه مي‌رسد و در کنار رودخانه محله عباس‌آباد قديم شهر هزاوه واقع است.

رضواني با اشاره به اينکه ورودي بنا را سر دري کاهگلي به ابعاد 40/3در 40/2 با دو سکوي کناري پير‌نشين به همراه در دو لنگه چوبي تشکيل و فضاي داخل و خارج بنا را دالان طويلي به طول 9 متر به يکديگر مرتبط مي‌کند افزود: در محور طولي بنا و در سمت غرب آن اتاق‌هايي شکل گرفته و پنجره‌هايي در طرفين براي تنظيم نور تعبيه شده است.

وي اضافه کرد: مصالح ديوارهاي اين اتاق از جنس آجر با نماي داخلي گچ و نماي بيروني کاهگل و طرح هندسي و منظم بنا نشان از رعايت معماري خاصي که درخانه‌هاي ايراني است. نماي بيروني بنا داراي تزئينات خاصي نبوده و به شکل ساده با مصالح بوم آورد نماسازي شده است. در اين منزل محلي به عنوان کارگاه توليد شيره انگور با تجهيزات سنتي در بخش انتهايي حياط قرار دارد که هم اکنون کاربري خود را حفظ کرده است.

يادآور مي‌شود؛ اين بناي تاريخي به تازگي در فهرست آثار ملي ايران به شماره 29706 درتاريخ 16/11/89ثبت شده است. ميرزا تقي خان اميرکبير تا 6 سالگي در اين منزل زندگي و پس از اين سالها به همراه پدر به تبريز مهاجرت کرد از اين پس اين منزل منسوب به اميرکبير بوده و به اين نام خوانده مي‌شود.

الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 1391102023